Ps 91:16

GUDS BESKYDD I FARANS STUND. GUD HAR INTE LOVAT ETT LIV FRITT FRÅN FAROR, MEN HAN FINNS ALLTID NÄRA FÖR, ATT HJÄLPA OSS NÄR VI STÖTER PÅ DEM.

Vi bor i den Allsmäktiges skugga, skyddade av Gud, av honom, som är över alla gudar. Därför kan vi säga: Bara han är min tillflykt, det enda fasta, det enda trygga. Han är min Gud, och jag litar på honom.

 

Han räddar dig från alla gömda faror och skyddar dig från alla dödliga sjukdomar. Han kommer, att skydda dig med sina vingar! Ja, under sina vingar bevarar han dig.

 

Hans trofasta löfte är din rustning. Du behöver inte vara rädd längre för pest och andra plågor. Du kan gå lugn under dagen, och du kan vila trygg och utan ångest under natten.

 

Även om tusen faller vid min sida. Ja, även om tiotusen stupar och dör, runt omkring mig, kommer inget ont,att hända mig.

 

Med egna ögon, ska jag få se på, hur de ogudaktiga straffas, men jag ska inte dela deras öde, för HERREN är min tillflykt!

 

Jag har Gud, den Högste, till min beskyddare. Därför kan inte ondskan övervinna mig, och ingen olycka ska komma i närheten av mitt hus.

 

Han har sänt ut sina änglar för, att skydda mig, vart jag än går. Med sina händer ska de bära mig, så att jag inte snubblar på någon sten.

 

Jag kan tryggt möta både lejon och giftiga ormar, ja, till och med trampa på dem. HERREN, säger: Eftersom han älskar mig av hela sitt hjärta, ska jag rädda honom.

 

Jag ska göra honom mäktig, därför att han erkänner mig, som HERRE. När han ropar på mig, ska jag svara honom. 

 

Jag ska vara med honom i hans svårigheter, och rädda honom och ära honom. Hos mig finner han den hjälp han behöver och jag ska ge honom ett långt och innehållsrikt liv.

 

Gud välsigne dig...