Luk 6:38

MED DET MÅTT SOM NI MÄTER MED SKALL DET MÄTAS UPP ÅT ER. 

 

Jesus sa: Hacka inte på folk, hoppa inte på dem när de gör bort sig och kritisera inte deras fel och brister.. Klander brukar slå tillbaka. Tänk på det. Vill du verkligen leva ditt liv för, att döma och bli dömd?

 

En kristen författare förklarar det så här: Vi skapades för att leva i gemenskap, inte möta varandra med en dömande ande. Det finns något i oss, som får oss, att slåss för en bättre bild av oss själva, genom att klassa ner någon annan.

 

Det rasar genom tonåren, och borde upphöra när vi växer upp, men förändras i stället. Vi dömer varandras relationer, när vår egen knakar, eller deras förmåga, som föräldrar nän vår egen hänger på en tråd.

 

Någon, som aldrig tränar är lat. Någon, som döljer sina känslor är kylig, vi bedömer vem, som har vilket jobb, vem som är mer upptagen, mer stressad, som har det tuffare.

 

Någon berättar dåliga nyheter och vi gläds i smyg över, att det inte gäller oss, någon berättar goda nyheter och vi kallar dem arroganta.

 

Men ingen vinner, för vi är alla i samma team (kristna). I stället för, att döma och kritisera säger Paulus: Så låt oss därför göra gott mot alla, medan vi har tillfälle.

 

1/ Sök efter ett sätt att välsigna någon, som inte kan ge något tillbaka.

2/ Identifiera någon du kan uppmuntra idag.

3/ Gör allt du kan för, att få någon, att känna sig speciell

 

Jesus sa: Ge så skall ni få, Ett gott mått, packat, skakat, och rågat skall ni få i er mantel. Med det mått som ni mäter, skall det mätas upp åt er.

 

Gud välsigne dig...