Ords 23:7

 

SOM HAN TÄNKER I SITT HJÄRTA, SÅDAN ÄR HAN.

 

När vi var unga säger man: Tänk på, att uppföra dig. När vi  börjar arbeta : Tänk på dig själv. Här är några visa råd, som gäller hela livet: Vaka över ditt sinne !

 

När du fallerar i det området, så förlorar du allt !  I Ordspråksboken 23, skriver Salomo om 6 principer att leva efter, när det handlar om vårt tänkande:

 

1/ Dina tankar bestämmer din karaktär. Som han tänker i sitt hjärta, sådan är han. Innan du berättar en lögn, underhåller du den, och tänker som en lögnare. Innan du är otrogen, bygger du upp en fantasi. Så om du inte vill göra någonting, sluta tänk på det !

 

2/ Slösa inte dina tankar på människor, som inte värderar dem. Tala inte för en dåres öron, han föraktar din kloka ord.

 

3/ Den första person, som du måste lära att leda, är dig själv. Öppna ditt hjärta för tillrättavisning och dina öron för kunskapens ord. Så länge som du växer kan du fortsätta leda.

 

4/ Se till att dina förebilder är principfasta och människor med integritet. Låt inte ditt hjärta avundas syndare.

 

5/ Förbli viss, att den vision Gud gett dig, kommer att fullbordas. Sträva allltid efter vördnad för Herren. Du har då en framtid, och ditt hopp blir inte om intet.

 

6/ Förbli rotad, i vad du vet är rätt. Gå inte vilse. Hör... bli vis, och låt ditt hjärta gå rätta vägar. Vaka över ditt sinne !

 

Guds välsignelse