Rom 12:3

 

GUD HAR GETT VAR OCH EN ETT MÅTT AV TRO..

 

Du kan inte luta dig tillbaka och inte göra någonting och tro att Gud kommer, att göra allting åt dig. Du har en uppgift i det hela. Paulus säger, att Gud ger var och en av oss ett mått av tro.

 

Judas säger att du utvecklas andligt, genom att bygga ditt liv på din allra heligaste tro. Tro under attack, är bara tro under uppbyggnad.

 

Det är under striderna i livet, som du upptäcker om du har tro som fått näring, eller tro som har försummats.

 

Under Bibelns tid skyddade sig en romersk soldat från topp till tå med en sköld.

 

Den var gjord av järn och stoppad med tjocka lager av tyg, och han dränkte den i vatten när han gav sig in i en strid. Det gjorde att fiendens brinnande pilar släcktes, när de kom i kontakt med den.

 

Nu förstår du vad Paulus menade : Håll ständigt trons sköld framför er, med den skall ni släcka den ondes alla brinnande pilar.

 

Satans pilar kan inte tränga igenom ditt hjärta, när det är rent, dränkt i Bibeln och styrkt av tro. Det var därför Jesus sa till Petrus: Satan har utverkat åt sig, att få sålla er som vete.

 

Men jag har bett för dig att din tro inte skall ta slut. Det är din tro som är under attack ! Det är din tro som behöver få näring.

 

Det är din tro som bär dig under striderna i livet. Jesus sa åt oss, att vi skall tro på Gud. Lägg märke till att Jesus inte säger åt dig, att ha tro på någonting som är större än dig själv.

 

Nej, Han sa att du ska tro på Gud. Det är tiden ,som du tillbringar tillsammans med Gud i bön och i Bibeln, som stärker din tro, så att du kan vinna striderna du möter i livet.

 

Gud välsigne dig