Joh 8:25

SÄG OSS VEM DU ÄR , SA DE. HAN SVARADE: JAG ÄR DEN SOM JAG ALLTID PÅSTÅTT MIG VARA.

 

Jesus var ständigt under press. Det ställdes hårda krav på hans tid. Han hade sällan något personligt privatliv, och han blev ständigt avbruten. 

 

Människor missförstod ständigt, kritiserade och hånade honom. Han var under enorm stress, men han behöll lugnet under pressen. 

 

Hur klarade han det? Han grundade sitt liv på åtta sunda principer för stresshantering. Så låt oss under den kommande veckan se på dem och se vad vi kan lära oss av dem.

 

ATT VETA VEM DU ÄR:

"Säg oss vem du är?" bad de. Jesus svarade: Jag är den jag alltid påstått mig vara. Om du inte vet vem du är, kan andra försöka tala om för dig, vem de tror att du är. Om du inte vet vem du är, kommer du omedvetet låta andra människor pressa dig, att tro du är någon du inte är.

 

Det kommer en massa stress genom, att vi gömmer oss bakom masker, lever dubbla liv, är osanna mot andra och försöker vara någon vi inte är.

 

Osäkerheten för alltid med sig press, i våra liv. När vi är osäkra känner vi oss tvingade, att skådespela och anpassa oss.

 

Vi sätter upp orealisstiska normer för oss själva  och trots, att vi arbetar, arbetar, arbetar, kan vi ändå inte nå upp till dem.

 

Så vad ska du göra? Du måste veta vem du är och VEMS du är ! Du är ett Guds frälsta barn, satt till denna värld, inte av en slump utan med ett mål.

 

Du är djupt älskad och helt accepterad av Gud,. Han har en plan för ditt lliv, därför är du betydelsefull. För att övervinna stress måste du veta vem du är, och inte förrän du tar itu med denna fråga beslutsamt, kommer du, att plågas av den.

 

Gud välsigne dig....