DEN SOM… INTE KAN TYGLA SIN TUNGA, UTAN LURAR SIG SJÄLV, HANS FROMHET ÄR INGENTING VÄRD.

 

När någon skvallrar om dig, kom ihåg detta. Ofta anklagar människor andra för vad de ursäktar hos sig själva.

 

Det finns en berättelse om en man, som misstänkte, att hans fru började förlora sin hörsel. En kväll ställde han sig i ena änden av rummet, när hon satt i sin favoritstol med ryggen mot honom.

 

Mycket tyst sa han: Kan du höra mig? När hon inte svarade, gick han lite närmare och upprepade mycket tyst: Kan du höra mig? Fortfarande inget svar.

 

Då gick han närmre och sa : Kan du höra mig? Fortfarande inget svar. Till slut gick han fram bakom hennes stol och sa, direkt i hennes öra: Kan du höra mig? Hon såg honom i ögonen och sa: För fjärde gången: JA!

 

Psykologer kallar detta för projektering. Vi tenderar, att projektera våra rädslor, känslor och problem till andra. Men du får inte låta människor göra detta mot dig.

 

Lady Astor, medlem av brittiska parlamentet, var en ständig nagel i ögat på Winston Churchill och kritiserade honom ständigt.

 

En dag kom de båda i en hetsig diskussion och hon sa: Winston, jag tycker inte om din politik, och jag tycker inte om din mustasch.

 

Han tittade på henne och sa: Madam, jag ser ingen orsak i världen, att du någonsin skulle komma i kontakt med någon av dem.

 

Jesus kritiker anklagade honom för, att vara besatt. Paulus kritiker kallade honom för en galning, en dåre och en pratkvarn.

 

Och du skall inte förvänta dig något annat bemötande, i händerna på en folkmassa. Så ordet för dig idag är: Fortsätt, att vara fokuserad och bli inte distraherad, du är värdig i Guds ögon.

 

Gud välsigne dig…